Festivalens brændstof
Lokale frivillige udgør fundamentet for Jyllinge Festival – Kom og vær med til at skabe de gode rammer!
Ny Frivilligportal fra 2023 – Unitii
Unitii er en app, som flere og flere foreninger i bl.a. Roskilde Kommune har valgt som koordinerings- og rekrutteringsværktøj for at styrke frivilligheden og sammenholdet i Kommunen samt lokale foreninger imellem – nu også Jyllinge Festival.
Med Unitii-appen ved hånden kan man være frivilligt engageret, så meget man vil og præcis, når det passer en. Her vil du kunne finde alle aktuelle vagter ifm. årets festival. Tilmeld dig Unitii, hvis du kunne tænke dig at gøre en forskel, blive en del af fællesskabet.
Opret en frivilligprofil i app’en
Planlægningen af Jyllinge Festival 2023 er i fuld gang!
Følg med her på sitet og på Facebook – vi opdaterer løbene frem mod festivalen som afholdes 18.-19. august 2023
Vil du gerne være en del af fællesskabet, så læs med her og tilmeld dig på Frivilligportalen Unitii (se guiden herunder). Se arbejdssteder og vagtplaner i app’en og læs mere om, hvad det vil sige at være frivillig på Jyllinge Festival i håndbogen. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til skrive til os på frivillig @ jyllingefestival.dk
Kontakt
Kontakt vores Frivilligkoordinatorer hvis du har spørgsmål til oprettelsen af din profil i Unitii app’en – send mail til frivillig @ jyllingefestival.dk, så hjælper vi dig videre.
Festivalhåndbog
FAQ for frivillige
Hvornår skal jeg møde ind på min vagt?
Når du skal på vagt, skal du møde i frivilligteltet, der ligger ved siden af den store scene. Du skal møde 10 minutter før, din vagt begynder.
Der står to frivillige, som er adgangskontrol. Du skal oplyse, at du er frivillig, hvorefter den ene af backstage-vagterne følger dig hen til den frivilligkoordinator, der befinder sig i frivilligteltet.
Her vil du få den nødvendige information af en af frivilligkoordinatorerne eller supervisorerne, der har ansvar for dit arbejdsområde, inden din vagt begynder. Det forventes, at du er klar til at starte præcis, når vagten begynder. Du vil desuden få udleveret frivilligarmbånd og T-shirt samt evt. andet nødvendig udstyr.
Hvad gør jeg, hvis jeg bliver forhindret i at tage min vagt?
Bliver du forhindret i at tage din vagt inden festivalens start kl. 10.00 fredag, bedes du oprette en besked i Unitii til dit arbejdssted / supervisor.
Bliver du forsinket eller forhindret i at møde på din vagt under festivalen, skal du straks kontakte en frivilligkoordinator eller en supervisor.
Hvilke armbånd findes på festivalen og hvad giver de adgang til?
Gule: Frivillige -> Giver adgang til frivilligteltet i backstage-området
Sølv: Bestyrelse/crew -> Giver adgang til alle områder og må tage ledsagere med, som ikke har armbånd på. Ledsagerne må ikke færdes i de adgangsbegrænsede områder alene.
Guld: Kunstner -> Giver adgang til backstageområde og kunstnertelt
Blå/Rød: Sponsorer -> Giver adgang til sponsortelt
Festivalens sikkerhedsansvarlige, security-vagter og samaritter samt politi, brand- og ambulancereddere har uindskrænket adgang alle steder. Øvrige myndigheds-repræsentanter fra kommunale-, regionale eller statslige instanser ledsages i adgangsbegrænsede områder af et crew-medlem eller en security-vagt.
Får jeg tilbuddet om at være frivillig igen, hvis jeg var frivillig sidste festival?
Du skal selv følge med på Facebook og i Unitii app’en for at se årets vagter. Frivillige gengangere er meget velkommen.
Hvor må jeg færdes med mit frivilligarmbånd?
Du må som frivillig kun være i frivilligteltet, medmindre du er scenemedhjælper.
Må jeg beholde min frivillig t-shirt?
Nej, du må desværre ikke beholde t-shirten. Du skal aflevere t-shirten tilbage i frivilligteltet, når din vagt er slut. Har du flere vagter, skal t-shirten afleveres efter sidste vagt.
Hvor gammel skal jeg være for at være frivillig?
Du skal være fyldt 15 år ved festivalens start. Dog skal du skal være opmærksom på, at der kan være forskellige alderskrav (f.eks 18 år) ved særlige arbejdsopgaver.
Hvis en frivilligkoordinator eller bestyrelsesmedlem på festivalen anmoder om dokumentation, skal du kunne forevise sygesikringsbevis.
Hvor mange timer skal jeg arbejde?
Du skal som minimum tage én vagt. Vagterne varierer fra 1 til 7 timer.
Hvordan vælger jeg en vagt?
Log ind i Unitii app’en og tilmeld dig én eller flere vagter.
Regler, rettigheder og pligter
Hvem er ansvarlige på festivalen?
Jyllinge Festival har opbygget en sikkerhedsorganisation, så der ikke er tvivl om beføjelser og ansvar. Jyllinge Festivals bestyrelse er arrangør og har det overordnede ansvar.
Jyllinge Festival har en sikkerhedsansvarlig, der leder bl.a. sikkerhedsvagter, samaritter, logistikkoordinator, frivilligkoordinator og stage-manager. Disse leder også frivillige, som de har ansvar for.
Den sikkerhedsansvarlige er øverste ansvarlig for alle aspekter af det sikkerheds- og beredskabsmæssige set-up under afviklingen af arrangementet. Denne referer direkte til bestyrelsens formand.
Den sikkerhedsansvarlige bærer rød vest, og bærer et tydeligt identifikations skilt.
Hvad forventes af dig som frivillig?
Jyllinge Festival bygger på en grundlæggende idé om at skabe samhørighed og fællesskabs-følelse i vores lokalsamfund. Festivalen henvender sig til alle i lokalsamfundet: Børn, unge, voksne og ældre.
For at sikre alle en god, hyggelig og sikker festivaloplevelse har vi udarbejdet et ordensreglement, som vores frivillige og gæster forventes at overholde. Du kan se vores ordensreglement her.
Når du er på vagt, skal du generelt udvise en adfærd, der er i overensstemmelse med festivalens ånd. Det indebærer bl.a. imødekommenhed og venlig optræden overfor festivalens gæster og andre frivillige.
Udskænkning
På Jyllinge Festival må der IKKE udskænkes øl, vin eller spiritus til personer under 18 år.
Bed om at se ID-kort, hvis du er i tvivl – hellere én gang for meget end én gang for lidt!
Det er heller ikke lovligt at udskænke alkohol til meget berusede personer.
Hittegods
Hvis du som frivillig tager imod hittegods, skal du aflevere det til en frivillighedskoordinator i frivilligteltet.
Værdigenstande (hittegods) opbevares under festivalen i frivilligteltet og afleveres herefter til Roskilde Politi. Andre objekter smides ud efter festivalen, hvis ikke ejeren når at henvende sig under festivalen.
Rusmidler
Du må ikke være påvirket af alkohol eller andre rusmidler, når du er på vagt.
Såfremt en af koordinatorerne eller en anden fra Jyllinge Festivals organisation oplever, at du er påvirket, vil du blive bedt om at forlade vagten og frivilligområdet.
Forsikring af frivillige under Jyllinge Festival
Jyllinge Festival har tegnet arrangøransvarsforsikring samt arbejdsskadeforsikring, der omfatter alle frivillige.
Forsikringerne gælder personskader, men ikke skader på private ting.
Alle skader bedes omgående blive meddelt til koordinatoren i frivilligteltet.
Vagthavende i frivilligteltet skal sørge for at få følgende oplysninger:
Navn, adresse, telefonnummer og mail, samt oplysning om skaden samt hændelsestidspunkt.
Mad og anden forplejning i løbet af vagten
I frivilligteltet byder vi alle frivillige på lækre hjemmelavede toasts, håndmadder, frisk brød, frugt, snacks og kage, sodavand, vand, kaffe og te.
Hvis du har en have fyldt med frugt eller har lyst til at bage en kage til frivilligteltet, så er det meget velkomment!